sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Kaart verbergen
  • Dreef 72/2
    9930 Zomergem
  • 0472 21 58 81
  • Website

Podologie Claeys

Waarom is Podologie Claeys de beste keuze voor u?

Uw voeten in goede handen. Om een optimale behandeling te kunnen bieden, koos ik ervoor om naast mijn opleiding als podoloog ook de postgraduaatopleiding diabeteseducator en wondzorg te studeren. Verder school ik mij ook frequent bij op andere vlakken.

Wat kan Podologie Claeys u bieden?

Bij Podologie Claeys kan u terecht voor een biomechanisch onderzoek en ganganalyse, zooltherapie en een podologische voetverzorging.

Podologische zooltherapie wordt steeds voorafgegeaan door een uitgebreid klinisch en biomechanisch onderzoek in combinatie met een ganganalyse. De zolen worden gemaakt vanuit een afdruk met de voet in zijn meest optimale positie. Elke zool is dus op maat gemaakt en bevat steeds een individuele correctie en ontlasting. Een podologische zool zal zo de stand van de voet en het totale stap- en looppatroon optimaliseren in functie van de mogelijkheden en aandoening/klacht van de patiënt.

Onder podologische voetverzorging valt het behandelen van huid- & nagelaandoeningen zoals ingegroeide nagels, schimmelnagels, eelt, kloven en likdoorns. Specifieke technieken hiervoor zijn:

- Orthoplastie: Vervaardigen van op maat gemaakte hulpmiddelen in silicone om een bepaald segment van de voet te ontlasten of te corrigeren.

- Orthonyxie: Vervaardigen van een beugel op de nagelplaat om de kromming ervan te verminderen. Techniek die toegepast wordt bij ingegroeide nagels.

- Diabetesscreening: Uitvoeren van een aantal specifieke testen om risicofactoren op te sporen in functie van doorverwijzing of behandeling.

- Vilttherapie: Ontlasten van wonden en drukplaatsen.

- Wondzorg: Reinigen, ontsmetten en verzorgen van een wonde ter hoogte van de voet of enkel.

Wie gingen u voor?

Zowel kinderen, sporters, volwassenen als oudere personen, met of zonder aandoening, kunnen geholpen worden.


Foto's van Podologie ClaeysPodologie Claeys in het kort

Gemiddelde wachttijd:

Minder dan 1 week

Mannelijke therapeut:

Nee

's avonds geopend:

Ja

Wordt vergoed door veel verzekeraars:

Nee

In het weekend geopend:

Ja

Lid van Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten:

Nee

Vrouwelijke therapeut:

Ja