Terug

Wat kan ik doen tegen de verdeeldheid door horizontale lijnen op mijn teennagel?

Fréderic

Beste podologen 

Ik heb al sinds enkele jaren last van een merkwaardig groeiende teennagel. Er zijn namelijk een soort van groeven die horizontaal over de hele lengte lopen van mijn grote teennagel.

Ik ben hiervoor naar de huisarts gegaan en die meende dat het kwam doordat mijn teennagel tegen de bovenkant van mijn schoenen knelde waardoor deze horizontale lijnen onstonden. Hij raadde aan om hierop te letten en het zou vanzelf weggaan.

Na een aantal jaar bestaan de groeven nog steeds. Indien ik er teveel aan prutste, kon ik het buitenste stuk teennagel tot aan een groef gewoon los trekken. 

Nu is de vraag of ik hier iets aan kan doen? Het is namelijk vervelend dat mijn teennagel niet uit 1 geheel bestaat en ik soms dus een groot stuk teennagel zomaar kan verwijderen.

Dank bij voorbaat

Fréderic


1 Antwoord

Antwoord van Podoloog Verbanck

Beste Fréderic,

Eerst en vooral is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. 

Heef u in het verleden:

- Chemotherapie gehad (gekende bijwerking van chemo)?

- Trauma thv de nagel gehad (zwaar gewicht op de nagel laten vallen)?

- Bent u bekend met een acute nierziekte, diabetes?

 

Er zal vermoedelijk een beschadiging aanwezig zijn ter hoogte van de nagelmatrix. Hier kunt u spijtig genoeg niets aan doen, enkel als de klachten gerelateerd zijn aan een vitamine tekort.

Mogelijke oplossing: je kan de nagel bedekken met een nagelgel en laten uitharden onder een UV-lamp. Hiermee maak je de nagel terug tot één geheel. De nagel zal niet meer afbrokkelen. Dit is wel slechts een tijdelijke oplossing.. Dit kan je laten doen bij een pedicure, podoloog in de buurt of eventueel zelf proberen.

 

Veel succes!